Finanční správa omezuje provoz svých pracovišť

S ohledem na vyhlášená vládní opatření v souvislosti s COVID-19, budou pracoviště Finanční správy od pondělí 12. 10. 2020 do 25. 10. 2020 přístupná pro veřejnost v omezeném rozsahu. Provoz podatelen na finančních úřadech bude následující dva týdny omezen pouze na pondělí
a středu od 8:00 do 13:00 hodin. Případné další nezbytné kontakty s veřejností bude na finančních úřadech probíhat pouze po předchozí domluvě či na výzvu správce daně.

Foto: Ilustrační

Pracoviště v tzv. „optimalizovaném režimu 2+2“ budou do 25. 10. 2020 zcela uzavřena. Přehled těchto územních pracovišť naleznete na webových stránkách Finanční správy.

Finanční správa doporučuje veřejnosti, aby na minimum omezila osobní návštěvu na úřadu a ke komunikaci se správcem daně využívala dálkové formy komunikace. Na územních pracovištích Finanční správy (mimo pracovišť v režimu 2+2) budou též umístěny takzvané „sběrné boxy“, do kterých je možné vhodit podání.

Omezení provozu byla zavedena v souladu s usnesením vlády a mají minimalizovat riziko přenosu nemoci mezi občany. Další konkrétní informace o provozu na úřadech může veřejnosti podat místně příslušný finanční úřad. Telefonní linku nalezne veřejnost na příslušné stránce finančního úřadu.