S alkoholem v krvi sedla za volant

Bez řidičáku, s rozbitým autem a zraněním, tak skončila jízda ženy, která sedla za volant s 1,63 promile. V případě prokázání viny hrozí podezřelé trest odnětí svobody až na tři roky.

Karlovarští policisté sdělili podezření místní třiadvacetileté ženě ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Tohoto trestného činu se měla dopustit koncem září tohoto roku v Karlových Varech. „V brzkých ranních hodinách jela ve svém vozidle směrem k ulici Na Vyhlídce,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Při projíždění mírně pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla a přejela do protisměru. Následně vjela mimo komunikaci a narazila do pařezu. Po tomto nárazu se automobil přetočil přes střechu a následně zůstal stát na levém boku. Po příjezdu policistů se řidička podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,63 promile alkoholu. Dále se na výzvu policistů podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Řidičce byla zakázána další jízda a na místě zadržen řidičský průkaz,“ doplnila. Při dopravní nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena na ošetření do nemocnice.