Hrušky s čokoládou? Ano, vznikne skvělá kombinace chutí

Pečené hrušky v čokoládovém těstě potěší nejen po nedělním obědě. Recept, který přinášíme, je rychlý a jednoduchý. Jeho příprava i s upečením by neměla trvat déle než hodinu.

Budeme potřebovat:

1 menší hrnek hladké mouky

 1/3 hrnku cukru

1/4  hrnku oleje

1/2 hrnku mléka

1 větší vejce

1/2 prášku do pečiva

2 lžíce strouhané kvalitní hořké čokolády

15 malých hrušek

Vejce, cukr a olej vyšleháme a postupně přidáme všechny ostatní suroviny. Připravíme formy na muffiny, které vyložíme papírovými košíčky. Do každého dáme lžíci a půl těsta, pak doprostřed formy vložíme hrušku, kterou jsme před tím zbavili jádřinců. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů přibližně 25 – 30 minut.