V mariánskolázeňské galerii Goethe jsou k vidění obrazy Ivy Hüttnerové

Herečku, malířku a moderátorku Ivu Hüttnerovou jistě není třeba dlouze představovat. Její pořad Domácí štěstí přinášel do našich domovů po sedm let hřejivou atmosféru dávných časů. Známá je také jako malířka poetických obrazů. První výstavu měla před lety v Karlovarském kraji, Karlových Varech, nejen proto se do regionu stále ráda vrací. Před nedávnem navštívila Františkovy i Mariánské Lázně, kde vystavovala svoji tvorbu. Právě v mariánskolázeňské galerii Goethe mohou zájemci zhlédnou aktuálně její tvorbu až do neděle 4. října.

„Ve Varech jsem prožila krásných sedm let a ráda se tam vracím. Pořád tam mám pár přátel. Mám ráda i západočeskou krajinu, Lázně a Krušné hory. Nikde nerostou tak pěkné křemenáče. Mariánské Lázně jsem  znala velmi málo a opravdu se mi tady moc líbí a jsem ráda, že mám výstavu právě v tomhle krásném městě,“ uvedla Iva Hüttnerová na vernisáži výstavy.Velkým překvapením byl pro výtvarnici byl herec a její bývalý profesor Jan Přeučil, který ji popřál výstavě, aby se líbila a zhlédlo ji co nejvíce návštěvníků. Hereččiny obrazy jsou až pohádkově milé, ale najdou se mezi nimi také smutné. “ Samozřejmě, že se můj duševní stav odráží v obrázcích. Ale myslím, že těch veselejších je mnohem víc. I když malovat jen veselé obrázky by mne nebavilo,“ vysvětlila malířka.

V galerii Goethe jsou vystaveny oleje a grafiky, které mají pro pozorovatele nádech „starých dobrých časů“. Během zahájení výstavy bude možnost nechat si podepsat knihy a kalendáře autorky, které bude možné přímo na místě zakoupit.