Prodal vozidlo, které nebylo jeho. Majitel přišel přibližně o 150 tisíc korun

Až na pět let by mohl jít do vězení muž, který kupoval auto. Dohodnuté splátky neuhradil a vozidlo prodal. Majitel tak přišel o bezmála 150 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Ostrova, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry.

 Obviněný měl na začátku února minulého roku zakoupit od dvaatřicetiletého muže z Mariánských Lázní osobní automobil. „Při uzavírání smlouvy se měl prodávající s kupujícím domluvit, že za vozidlo zaplatí část peněz a zbylou část ceny automobilu bude hradit v pravidelných měsíčních splátkách,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Dvaatřicetiletý muž měl podle smlouvy zůstat majitelem vozidla do té doby, než obviněný uhradí plnou kupní cenu vozidla. V polovině června letošního roku ovšem sedmadvacetiletý obviněný muž automobil prodal jednatřicetiletému muži ze Zlínska. Jednal tak i přesto, že ještě nesplatil všechny dohodnuté splátky a věděl, že není majitelem vozidla. Finanční prostředky si měl nechat pro svou potřebu a dvaatřicetiletému muži měl způsobit škodu přibližně 150 tisíc korun,“ doplnil.