Trojice mužů způsobila škodu téměř 130 tisíc korun

Škodu bezmála 130 tisíc korun způsobila trojice mužů. Jejich pozornosti neunikla například pokladnička vysavače na benzínce ani zaparkovaná auta.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 22, 31 a 32 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Muže ve věku 31 a 32 let navíc kriminalisté ještě obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Na konci června letošního roku měl jednatřicetiletý muž přijet společně s dvaatřicetiletým mužem v nočních hodinách na čerpací stanici na Sokolovsku,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Následně měla dvojice poničit mincový vysavač a odcizit z něj uschované mince.

„O dva týdny později měl dvaatřicetiletý muž přijet na parkoviště v jedné menší obci na Sokolovsku. Na pomoc si tentokrát měl s sebou vzít dvaadvacetiletého mladíka. Po předchozí domluvě měli následně vniknout do odstaveného automobilu. Do něj měli namontovat přivezenou spínací skříňku a autobaterii a následně s vozidlem odjet,“ informoval mluvčí. Starší z dvojice mužů měl poté vozidlo prodat.

„Tím ale vše neskončilo, protože jednatřicetiletý muž společně se svým dvaatřicetiletým komplicem měli v nočních hodinách v pátek 4. září letošního roku vniknout v jedné menší obci na Sokolovsku do zaparkovaného nákladního vozidla. Z toho měli nakonec odcizit ruční nářadí, elektrické kabely či pracovní oblečení,“ doplnil Jakub Kopřiva.

Dvaatřicetiletý muž byl pravomocně odsouzen a soudce Okresního soudu v Karlových Varech mu uložil nepodmíněný trest odnětí svobody.

Muž tak byl policisty eskortován přímo do věznice. Mužům ve věku 22 a 31 let hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.