Františkovy Lázně se připravují na změnu klientely

Františkovy Lázně se připravují na změnu klientely. Po úspěšné letní sezóně, kdy Františkovy Lázně zažily nápor českých samoplátců na turistické pobyty i s využitím lázeňských voucherů, se do lázeňského města se začátkem září vrací tradiční klientela na lázeňské pobyty.

Vzhledem k  celorepublikové situaci s nárůstem pozitivních případů COVID 19 projednává vedení města v čele se starostou Janem Kuchařem s Krajskou hygienickou stanicí Karlovarského kraje aktuální možnosti tak, aby se ochránila ohrožená skupina lázeňských hostů a ti si tak mohli i nadále užívat pozitivní účinky františkolázeňské léčby. Opatření, která jsou v současné době nastavována v ubytovacích a stravovacích zařízeních, mají zamezit případnému šíření viru i mezi občany města. 

„Do města se vrací klienti na náklady zdravotních pojišťoven. Často se jedná o rizikovou skupinu 65+ a někteří z nich mají přidružená onemocnění. Z tohoto hlediska jsem vstoupil do jednání s Krajskou hygienickou stanicí ke stanovení opatření, která v našich ubytovacích a stravovacích zařízeních pomohou zabránit případnému šíření viru. Primárním cílem vedení města i provozovatelů je zajištění bezpečnosti klientů i našich obyvatel,“ sdělil Jan Kuchař.