Kriminalisté dopadli dealera drog

Dealer drog už sedí ve vazbě. Pervitin měl prodat téměř v 500 případech. V případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi.

Na základě dlouhodobého prověřování a intenzivní práce se podařilo karlovarským kriminalistům odhalit distributora pervitinu. „Jedná se o šestačtyřicetiletého muže, který v období od září roku 2018 do jeho zadržení měl prodávat pervitin,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Tuto protiprávní činnost měl páchat na různých místech v Karlových Varech a v Chodově, nebo také v místě svého bydliště v malé obci na Karlovarsku. Drogu měl prodat nejméně sedmi osobám téměř v 500 případech či poskytnout v několika případech bezplatně. Kriminalisté muže koncem srpna tohoto roku zadrželi a v jeho vozidle při prohlídce našli několik igelitových sáčků s krystalickou látkou, která při provedeném testu vykazovala přítomnost metamfetaminu,“ doplnila. Prodejem drog se měl za uvedené období obohatit o téměř 400 tisíc korun.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech muže poslal do vazební věznice.