Řídili pod vlivem alkoholu. Jeden měl v krvi 2,10 a druhý dokonce přes 3 promile

Za volant sedli s pořádnou hladinou alkoholu v krvi. Prvního řidiče zastavili ostrovší policisté a jistě se nestačili divit. Muž měl zákaz řízení a zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,10 promile. Druhý muž v Chodově při couvání naboural. Když policisté u řidiče udělali dechovou zkoušku, naměřená hodnota ukázala  2,92 promile. Po odběru biologického materiálu byl zjištěný výsledek přes tři promile.

V polovině července tohoto roku v brzkých ranních hodinách policejní hlídka z obvodního oddělení Ostrov zastavila a následně kontrolovala šestačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla. „Následnou lustrací však bylo zjištěno, že muž usedl za volant i přes skutečnost, že má Okresním soudem v Karlových Varech vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do ledna roku 2021. Na výzvu policistů se muž dále podrobil orientační dechové zkoušce. Ta ukázala nejvyšší naměřenou hodnotu 2,10 promile alkoholu.  Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová.

Posilněn alkoholem měl koncem července řídit také třiapadesátiletý muž v Chodově. „Před půl desátou hodinou večerní v ulici Rooseveltova měl ve svém vozidle Renault couvat od kruhového objezdu k výjezdu z parkoviště. Zde však neodhadl odstup od zaparkovaného automobilu a následně do něj narazil. Přivolaná policejní hlídka s mužem provedla orientační dechovou zkoušku. Ta vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,92 promile alkoholu. Muž se dále dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Rozborem vzorku byla u muže zjištěna hodnota 3,30 promile alkoholu v krvi. Svým jednáním způsobil majiteli zaparkovaného vozidla dle odborného vyjádření škodu za bezmála 37 tisíc korun,“ doplnila mluvčí. Sokolovští dopravní policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí šestačtyřicetiletému obviněnému muži trest odnětí svobody až na jeden rok a druhému obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři léta.