Chodovská vlečka startuje v sobotu 29. srpna Atleti věnují výtěžek na podporu nemocného chlapce

V první polovině roku nebylo jisté s ohledem na vzniklou situaci pandemie, zda se podaří uspořádat 5. ročník běžeckého závodu Chodovská vlečka. Pokud v době konání nedojde k nějakému vládnímu nařízení, tak závod opět poslední víkend v srpnu proběhne.

Foto: Ilustrační

I když máme pro letošní rok zkrácený finanční rozpočet, tak nikdo z pořadatelů nezaváhal, aby závod alespoň v nějaké „skromnější“ verzi neproběhl! Závod je naplánován na poslední víkendovou sobotu v srpnu.

Běžecký závod je opět určen široké veřejnosti a tímto zveme všechny běžecké nadšence do Chodova na Bílou vodu. Pozváni jsou i naši běžečtí kamarádi ze spřáteleného oddílu Oelsnitz, ale jejich účast zatím nemáme potvrzenou i vzhledem k omezenému příhraničnímu pohybu osob. „Závod bude měřen čipovou časomírou,“ sdělil ředitel závodu Martin Horváth s tím, že hlavní závod odstartuje v sobotu 29. srpna v 18 hodin.

„Trať závodníky z hráze Bílé vody zavede do zrekultivované oblasti Chodovské výsypky až na nejvyšší bod tratě k dnes již neexistující železniční vlečce. Od toho je odvozen název závodu,“ přiblížil trať Martin Horváth.

Velký význam je přikládán také dětským závodům. Děti absolvují dle ročníku narození tratě od 0,1 km až po 3,2 km. Hlavní závod je i pro letošní rok součástí ligy běžců Karlovarského kraje. Vítězství v hlavním závodě v mužské kategorii obhajuje Jan Sokol a v ženské kategorii účastnice Romana Lubinová.

I v letošním ročníku se Chodovští atleti, po dohodě s vedením města Chodova, rozhodli veškeré startovné věnovat na dobročinné účely. Pro letošní rok vybrané startovné bude věnováno Michalovi, který se narodil s Downovým syndromem.

„Závod je možné absolvovat celý individuálně, nebo opět jako štafetu 1+1,“ upřesnil technický ředitel závodu Miloslav Zítka.

„Stejně jako v loňském ročníku, tak i letos budou pro všechny účastníky připraveny dvě občerstvovací stanice na trati závodu a samozřejmě i v cíli, kde bude nachystáno dostatek tekutin a ovoce,“doplnil hlavní rozhodčí závodu Pavel Simeth.

Starty jednotlivých závodů dětských kategorií budou probíhat v sobotu 29. srpna od 17 hodin a v 18 hodin bude odstartován hlavní závod.

Registrovat se je možné na adrese: www.behychodov.cz.

Zdroj: ŠAK Chodov – Město Chodov