Mlátil a vydíral svou přítelkyni, už sedí ve vazbě

Svoji přítelkyni měl zamykat v bytě, mlátit a vyhrožovat. Karlovarští kriminalisté již zahájili trestní stíhání místního pětačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu omezování osobní svobody. V případě odsouzení hrozí muži až osm let za mřížemi.

Obviněný muž měl v období od ledna tohoto roku do současnosti nejméně v pěti případech proti své vůli uzamknout v bytě v Karlových Varech svou dvaatřicetiletou přítelkyni. Jeho žárlivost a agrese měla vyvrcholit v polovině srpna. Ve večerních hodinách měl nejprve uzamknout byt, aby žena nemohla odejít. Následně jí měl po předchozí slovní rozepři fyzicky napadnout, v důsledku čehož upadla na zem. Zde měl však ve svém útoku nadále pokračovat. Družce měl dát pěstí, ale také jí několikrát kopnout do zad. Poté měl odejít do jiné místnosti. Po chvíli se měl vrátit zpět, a to i s nožem v ruce. Ženu měl chytit a uříznout jí pramínek vlasů. Po celou dobu měl na ní křičet a vyhrožovat jí násilím, pokud mu nesdělí jméno osoby, která jí posílá zprávy. Přítelkyni měl dále přiložit nůž na krk a ta mu ze strachu o svůj život jméno sdělila. Obviněný muž odešel pryč, čehož napadená žena využila a z bytu oknem utekla.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.