Policejní pes Jeff opět bodoval. Vyčuchal jednoho z podezřelých

Policejní pes Jeff opět bodoval. Chytil stopu podezřelého a během chvilky jednomu z mužů, kteří  měli vniknout do cizího domu, klapla na rukou želízka.

Sokolovští policisté sdělili podezření dvěma mužům ve věku 25 a 33 let ze spáchání přečinu krádeže.

„Toho se měli podezřelí muži dopustit v polovině srpna tohoto roku v Dolním Rychnově,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Po předchozí domluvě měli vniknout na pozemek v zahrádkářské kolonii a následně do mobilheimu, kde měli po prohledání odcizit láhev vína. V průběhu svého počínání byli však vyrušeni majitelkou sousední zahrady, která na místo přivolala policejní hlídku. Na místo jako první přijel policejní psovod se svým služebním psem Jeffem. Ten zachytil stopu a po chvíli se mu podařilo policisty zavést až k jednomu z podezřelých mužů. Ti ho na místě zadrželi a eskortovali na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů,“ doplnila.

V případě prokázání viny hrozí staršímu podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky. Mladšímu podezřelému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta, neboť byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen.