Kraj přispěje obcím na obnovu dopravních hřišť a potřebné vybavení pro školáky

I v letošním roce přispěje Karlovarský kraj obcím a dalším žadatelům na obnovu dopravních hřišť a potřebné vybavení pro školáky, kteří se především v rámci výuky seznamují se základy bezpečnosti v silničním provozu.  Rada kraje už nyní odsouhlasila část dotací, dalšími příspěvky se budou zabývat krajští zastupitelé na svém zářijovém jednání.

Foto: Ilustrační

Program pro poskytování dotací z krajského rozpočtu na podporu obnovy stávajících a vznik nových dopravních hřišť byl vyhlášen poprvé v roce 2018. „Je to jedna z věcí, kterou chceme napomoci k větší bezpečnosti na našich silnicích a vštípit dětem už od mateřských školek hlavní zásady bezpečného chování, které by měli dodržovat všichni účastníci silničního provozu. A právě řadu situací si mohou natrénovat na dopravním hřišti. Kraj pro letošní rok vyčlenil na obnovu hřišť 1, 5 milionu korun, které ale nebudou plně vyčerpány, protože nám přišly čtyři žádosti v celkovém objemu přes 892 tisíce korun.  Vzhledem k tomu, že všichni žadatelé splnili podmínky programu, nemuseli jsme žádný z požadavků krátit a dotace, pokud je schválí i krajské zastupitelstvo, rozdělíme v požadované výši,“ vysvětlil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Rada kraje schválila přispět městu Karlovy Vary na vybudování druhé etapy simulační komunikace se zastávkou ve Světě záchranářů, další finance získá město Aš na dovybavení učebny dopravní výchovy a pořízení elektrokol. Město Sokolov zase plánuje vybudování nových semaforů na křižovatce dětského dopravního hřiště a v Mariánských Lázních se zkvalitní zázemí pro výuku dopravní výchovy čtvrtých tříd nejen z mariánskolázeňských základních škol, ale i z obcí v blízkém okolí města.

Zdroj: KK