Na podzim začne v Chebu ordinovat nový obvodní lékař. Město jedná také o nástupu zubaře

S nedostatkem lékařů se dlouhodobě potýká také město Cheb. Vedení města se podařilo zajistit obvodního lékaře, který aktuálně přebírá pacienty po MUDr. Rajzlovi. Nastoupit by měl do Chebu v průběhu letošního podzimu. V jednání je také nástup nového stomatologa, který přislíbil, že ordinovat začne koncem letošního roku. Místem, kde by měl svoji lékařskou praxi vykonávat, by měla být uvolněná ordinace v lékařském domě v ulici 17. listopadu.

Foto: Ilustrační

„Musím přiznat, že zajistit lékaře pro Cheb není vůbec snadné, ale nutně je potřebujeme. Rozhodli jsme se proto v uvolněných prostorech po bývalém domově pro seniory v Dragounské ulici vybudovat ordinace. Kompletně jsme přebudovali uvolněné prostory, které budou plně k dispozici nově příchozím lékařům. V průběhu začátku podzimu začne v areálu Dragounské 12 ordinovat MUDr. Měšťan. Dalšího lékaře, město intenzivně poptává. Koncem letošního roku by měl nastoupit také nový stomatolog, který by svoji praxi měl vykonávat v jedné z uvolněných ordinací v lékařském domě v ulici 17. listopadu. Město Cheb tomuto lékaři poskytne byt,“ uvedl místostarosta Jiří Černý, který se od začátku v celé věci velmi aktivně angažuje.

Přebudování místností, které dříve sloužily pro poskytování služeb seniorům, vyšlo městskou kasu na 2 miliony korun. Kompletní rekonstrukcí celého jednoho patra prošla veškerá elektroinstalace, zabezpečovací protipožární zařízení, byly vybaveny toalety a koupelny sanitární keramikou, nábytkem, došlo k opravám podlah a výmalbě místností.

Simona Liptáková, tisková mluvčí Městského úřadu Cheb