Jeden opilý a druhý zfetovaný okradli seniorku. Soudce je pustil s podmínkou na svobodu

Jinak než zbabělce nelze nazvat dva muže, kteří okradli seniorku. Ženě strhli řetízky z krku. Jeden ze zlodějů byl opilý, druhý zfetovaný. Událost se stala v pondělí 3. srpna dopoledne.  Policisté oba dopadli během chvilky. Dvojice byla ve středu 5. srpna pravomocně odsouzena a soudce Okresního soudu v Chebu mužům uložil podmíněný trest odnětí svobody.

V ulicích Chebu měla v dopoledních hodinách v pondělí 3. srpna 2020 dvojice mužů ve věku 28 a 50 let oslovit šedesátiletou ženu. „Tu měla dvojice nejdříve požádat o cigaretu a následně jí nabídnout pomoc. To žena odmítla a starší z dvojice se k ní měl přiblížit z krku jí strhnout řetízky a z místa následně utéct. Mladší muž měl s ženou ještě chvíli diskutovat a následně také utéct. Muži měli poté odcizené řetízky prodat a finanční prostředky použít pro svou potřebu,“ Informoval policejí mluvčí Jakub Kopřiva.

 Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit seniorce škodu 12 tisíc korun.

 „Po necelých dvaceti minutách policisté z obvodního oddělení Cheb – město oba muže zadrželi o několik ulic dále. Starší z dvojice mužů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,72 promile. U mladšího muže vyšla orientační dechová zkouška negativně, ovšem orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek vyšel pozitivně na látku Amphetamin,“ upřesnil mluvčí.

 Dvojice byla ve středu 5. srpna 2020 pravomocně odsouzena a soudce Okresního soudu v Chebu mužům uložil podmíněný trest odnětí svobody.