Františkolázeňští strážníci mají nové auto. Ulicemi bude jezdit ekologický hybrid

Františkovy Lázně pokračují ve svém ekologickém přístupu k přírodě. Před nedávnem městská policie vyměnila po ukončení operativního leasingu služební auto. Novým pomocníkem se stal ekologický hybrid Toyota RAV 4.
„Hybridní vůz se v městském provozu jednoznačně osvědčil, proto jsme se nerozmýšleli a pokračujeme v této ekologické cestě dál. Řešili jsme pouze velikost zavazadlového prostoru a když nám společnost Toyota Financial Services Czech nabídla prakticky za stejných finančních podmínek vůz o třídu vyšší, byla to pro nás jasná volba,“ sdělil starosta Jan Kuchař.

Auto jezdí až do rychlosti 80 km/h pouze na elektrický pohon, tedy v městském provozu je nehlučný a bez zplodin. Zavazadlový prostor je dostatečný i pro většího odchyceného psa, i pro veškeré potřebné vybavení. Františkovy Lázně tak dál pokračují ve svém ekologickém smýšlení. „Ano zapadá to do našeho konceptu. V příštím roce dojde k ekologizaci centrální výtopny. V provozu je již elektrovůz pro svoz odpadkových košů a od jara nainstalujeme bezemisní sekačky v centru města.“ dodal Jan Kuchař.

Právě zmiňovaná sekačka je již nějakou dobu testována ve františkolázeňském parku nedaleko Glauberových pramenů. Na práci má plochu přibližně 4 000 metrů čtverečných. Robotická sekačka je naprosto unikátní, je zabezpečená GPS lokátorem proti krádeži a hlavně udržuje trávník stále ve stejné výšce.