Karlovarští celníci zajistili drogy v hodnotě téměř 900 tisíc korun

 Karlovarští celníci od začátku letošního roku zajistili při kontrolách v příhraničí drogy za bezmála 900 tisíc korun. V rámci přeshraniční spolupráce také proběhly s německými kolegy součinnostní akce zaměřené především na odhalování nelegální přeshraniční přepravy zboží.

„Pracovníci mobilního dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj provádějí kontroly na pozemních komunikacích, ve vlacích, na tržnicích, či v jejich okolí, ale také na poště, kde se zaměřují na poštovní zásilky. Při kontrolách celníkům často pomáhají služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek,“ informovala tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj  Lenka Havelková.

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci v příhraničí drogy, jejichž hodnota by na černém trhu dosáhla téměř 900 tisíc korun. Alarmující je nejen množství zajištěných drog, ale také vynalézavost jejich ukrytí i široká škála druhů drog.

„Při více než 20 kontrolních akcích objevili celníci téměř 150 ks tablet extáze, více než 1 kg marihuany, 200 kusů amfetaminu, 52 g metamfetaminu, bezmála 500 kusů tablet LSD a několik desítek gramů kokainu, hašiše a ostatních syntetických látek,“ upřesnila mluvčí. Případy byly předány k dalšímu řízení.

Přeprava jakéhokoliv množství omamných či psychotropních látek, i v poštovních zásilkách, je trestným činem. Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále.