Do Chebu míří Čechomor. Přiveze pořádnou dávku hudby

Také chebští fanoušci kapely Čechomor se dočkali. V nedělí 9. srpna zahrají hudebníci na chebském hradě. Koncert bude výjimečný třeba tím, že se kapela vrací k původnímu zvuku. Navíc na koncertech vystoupí po dlouhé době i Radek Pobořil, který s kapelou nemohl delší dobu hrát kvůli zdravotnímu stavu. Posluchači se mohou těšit například na skladby Velické zvony,  Bystrou vodu, Gorale nebo Mezi horami.

Foto: M. Hermína

Skupina Čechomor uzavírá další úspěšnou etapu limitovanou edicí boxu 4CD Nadechnutí Komplet. Čechomor kompletuje všechny nahrávky Nadechnutí – Nadechnutí, Nadechnutí jinak a Nadechnutí živě – s bonusovým CD Nadechnutí akusticky obsahujícím vybrané písně nahrané v akustické podobě během nedobrovolné koronavirové odstávky od živých produkcí. Stává se tak vlastně dobovým dokumentem. Jako rarita jsou na čtvrté album přidány některé písně v prapůvodní „demo“ podobě.

„Nadechnutí akusticky je deska, na které jsme ukázali, jak celý projekt vznikal a kam až se dostal,“ popisuje František Černý a Karel Holas připojuje: „V Nadechnutí komplet najdete projekt v několika polohách, ta akustická byla jediná, která nám chyběla. Záměr natočit i akustickou verzi jsme měli hned na začátku, ale dostali jsme se k tomu až na konci.“

Nadechnutí patří podobně jako Proměny k zásadním albům skupiny. Za jeho prodej převzala Zlatou a Platinovou desku. V létě je možné vidět Čechomor naživo v rámci Kooperativa tour. Již nyní nabízí kapela ochutnávku, a to v podobě klipu k písni Kdyby mně tak bylo – akusticky.