Peníze si půjčil na svou matku i známého. Hrozí mu až pětiletý trest

S finanční společností uzavřel smlouvu o půjčce. Na tom by nebylo nic divného, kdyby smlouvy neuzavíral pětatřicetiletý muž na lidi, kteří o tom nevěděli. Když už měl peníze,  nesplácel. Společnosti  způsobil škodu 135 tisíc korun.

Chebští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání muže z Kraslic, kterého obvinili ze spáchání přečinů úvěrového podvodu a poškození cizích práv.

Obviněný muž měl ve druhé polovině října loňského roku uzavřít s finanční společností smlouvu o poskytnutí peněžních prostředků. „Smlouvu měl uzavřít na jméno své matky, která o tom nevěděla a souhlas mu k tomu tedy nedala. Muž měl navíc uvést nepravdivé údaje o jejím zaměstnání a měsíčním příjmu, a to za účelem toho, aby mu byl úvěr poskytnut,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

 O čtyři dny později měl muž vše zopakovat, ale tentokrát měl smlouvu uzavřít na jméno svého známého, který o tom také nevěděl. I v tomto případě měl uvést nepravdivé údaje.

 „Oba úvěry mu byly poskytnuty a finanční prostředky vyplaceny na bankovní účet manželky. Obviněný muž následně domluvené měsíční splátky nesplácel a peníze měl použít pro svou potřebu,“ doplnil mluvčí.