Vykolejený vlak je zpět na kolejích. Trať je dočasně uzavřena

Ve čtvrtečních brzkých ranních hodinách dostal speciální nehodový jeřáb první část havarovaného vlaku zpět na koleje. Při nehodě, která se stala nedaleko nádraží Kynžvart  ve středu 22. července kolem 15 hodiny, se mělo zranit několik osob. Speciální Nehodový vlak odtáhl havarovaný vůz do železniční stanice Valy a poté se vrátí na místo události, kde bude nakolejovat druhou část Regionovy. Na trati bude dále probíhat výměna betonových pražců. Trať tedy zůstává v daném úseku dočasně uzavřena a vlaková doprava je nahrazena autobusovou. Předpokládaná doba obnovení provozu je ve večerních hodinách.

Na nádraží Lázně Kynžvart vykolejil ve středu (22.7) po 15 hodině motorový vlak. Ve vlaku bylo pět osob, tři z nich si převzala záchranná služba. Provoz na trati je zcela zastaven. Podle našich informací byly převezeny do chebské nemocnice dvě osoby, které byly po ošetření propuštěny domů.

Před příjezdem do stanice Lázně Kynžvart musel kvůli nehodě zastavit vlak Pendolino, ve kterém cestovalo zhruba 100 osob, které hasiči evakuovali. Událost na místě řeší drážní hasiči a drážní inspekce. Souprava zůstane až do vyšetření železniční nehody stát před nádražím.

Zdroj: Hasičský záchranný sbor Správa železnic, státní organizace JPO Cheb a HZS Karlovarského kraje