Milovníci piva pozor! Ferdinandku oživí pivní kúra

V rámci letního festivalu KOK se uskuteční akce nejen pro milovníky pěnivého moku. Pivní kúra u Ferdinandova pramene v Mariánských Lázních potrvá od pátku 24. do soboty 25. července.

Foto: Archiv organizátorů

Podle organizátorky Terezy Zíkové se lidé stále více zajímají o pivní kulturu, historii výroby piva, regionální pivovary, různé druhy piva a světové zkušenosti s přípravou tohoto pěnivého nápoje. Právě během této akce se bude diskutovat o rozšíření znalostí o jednom z nejslavnějších českých produktů.

Paní Tereza doporučuje nenechat si ujít jedinečnou přednášku mladých, ale již velmi populárních a významných bloggerů Beer with Travel, Jana Šamly a Vladimíra Marouška, kteří nedávno vydali knihu o svých cestách po stopách piva po celém světě, jež se okamžitě stala bestsellerem. Doporučuje také, aby se účastníci zdarma zapojili do školy čepování piva. Není to totiž tak jednoduché, jak se zdá.  první pohled. Jde celkem o alchymii. Člověk musí být schopen čepovat nápoj v požadovaném úhlu. Pěna musí mít stejnou barvu a poměr kapaliny k pěně ve sklenici je také důležitým detailem, který hovoří o dovednosti čepujícího. Zajímavostí je, že právě organizátorka Tereza Zíková získala řadu ocenění v čepování a je také skvělým odborníkem na pivo. Pracuje v oblíbené mariánskolázeňské pivnici více než deset let.

Foto: Archiv organizátorů

Na akci také mohou zájemci absolvovat kvíz ze znalostí piva nebo se účastnit soutěže, kdo rychleji vypije sklenici pivní pěny. Nebo můžete ochutnat dobré pivo, protože na Ferdinandce bude zastoupeno několik výrobců, včetně těch regionálních. Přítomní si také budou moci koupit stylovét si suvenýry. Také o hladové žaludky bude postaráno. K dostání budou například tradiční utopenci nebo hermelín. K dobrému pití a jídlu bude přichystána dobrá hudba. Ze zhlédnutí  připravili také tematickou fotografickou výstavu, která je samozřejmě věnována pivu.

Program akce:

Pátek 24. července

17.00 – Švejk c.k. ŠRAML koncert

19.00 – škola čepování s Terezou Zíkovou a Richardem Mášou, vítězem soutěže Master Bartender 2018

18.00 – zahájení výstavy fotografií o pivu a pivní kultuře s Michalem Foxem a Terezou Zíkovou

18.00 – přednáška Beer with Travel

21.30 – Postřižiny

Sobota 25. července

10.00 – snídaně v trávě

12.00 – debata o pivu

13.00 – škola čepování

15.00 – škola čepování

17.00 – škola čepování

21.00 – afterparty BPM free ride crew DJs