Borůvkové koláčky plněné tvarohem jsou tak dobré, že si je oblíbíte

Tvaroh s borůvkami? To zní samo o sobě moc dobře. A když se z těchto dobrot udělají koláče – a ještě navíc plněné, vznikne úžasná vyváženost chutí. Jsou malinko pracnější, ale trocha námahy za to opravdu stojí.

Kynuté borůvkové koláče plněné tvarohem

Budeme potřebovat:

40 gramů droždí

250 gramů polohrubé mouky

250 gramů hladké mouky

110 gramů rozehřátého másla

2 žloutky

50 gramů cukru

200 až 300 gramů vlažného mléka

1 lžíce oleje

Špetka soli

2 lžíce rumu

Strouhaná citronová kůra

Tvarohová náplň

250 – 350 měkkého tvarohu

Lžíce rozehřátého másla

1 žloutek

Cukr podle chuti

Pokud je tvaroh řídký, přidáme lžičku vanilkového pudinku

Borůvky

Drobenka:

Máslo

Cukr

Polohrubá mouka

Žloutek na pomazání koláčů

Z mouky, mléka a kvasnic uděláme kvásek. Mezi tím si připravíme do mísy všechny ostatní suroviny. Přidáme vzešlý kvásek a pořádně zpracujeme těsto. Po vykynutí z těsta uděláme váleček, který rozkrájíme na 20 dílků. Každou část naplníme tvarohem, dobře utěsníme, dáme na plech a pomažeme žloutkem. Uprostřed naplněného koláčku uděláme důlek, do kterého dáme borůvky a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut.