Našel telefon, který obratem prodal

Našel telefon, ale místo odevzdání ho obratem prodal a peníze utratil. V případě odsouzení by si muž mohl posedět za mřížemi až jeden rok.

„Karlovarským policistům se podařilo dopadnout nepoctivého nálezce mobilního telefonu,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Ten měl ztratit čtyřiadvacetiletý muž před restaurací v Karlových Varech. Osmadvacetiletý muž z Ostrova ho zde měl nalézt, ale místo odevzdání, si měl nález ponechat. Mobilní telefon měl poté prodat a získané finanční prostředky použít pro vlastní potřebu. Poškozenému muži tímto způsobil škodu ve výši kolem 10 tisíc korun,“ doplnila. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu zatajení věci.

Prevence:

Trestní zákoník uvádí, že ten, kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostane do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti. Pokud se dostanete do podobné situace a naleznete jakoukoliv cennou věc, doporučujeme danou věc vrátit jeho majiteli. Pokud je majitel neznámý, obraťte se na obecní úřad v místě nálezu či na policii.