Chtěl vykrást auto, ale nešlo mu to. Tak ho poničil

Osmadvacetiletý muž asi neměl svůj den. V Chebu si vyhlédl auto, které chtěl vykrást, ale ouha, nemohl se dostat dovnitř. Když už se mu to konečně povedlo, zaměřil se na autorádio. To však drželo pevně. Když odcházel s prázdnou, alespoň poničil nárazník.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního osmadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže ve stádiu pokusu.

 V červenci minulého roku se měl obviněný muž procházet v nočních hodinách ulicemi Chebu. „Na parkovišti si měl vyhlédnout zaparkovaný osobní automobil.“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Měl k němu přistoupit a šroubovákem se snažit několik minut dostat do vozidla. To se mu ovšem nepovedlo. Následně měl osmadvacetiletý muž vytrhat gumové těsnění u předního pravého okna a tím zároveň poničit jeho skleněnou výplň. Poté měl vniknout do vozidla. To měl prohledat a po chvíli se měl snažit odcizit autorádio. To měl několik minut páčit, ale nedařilo se mu to a odcizit ho tedy nedokázal. Následně svého jednání zanechal a automobil opustil, aniž by cokoliv odcizil. Při svém odchodu měl ještě poškodit přední nárazník,“ doplnil. Svým jednáním měl majiteli vozidla způsobit škodu téměř sedm tisíc korun.

 V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně.

Foto: Policie ČR