Budu klesat ke dnu, přitvrdil Petr Batěk

Po lyrickém období plném romantiky se zpěvák, básník a herec Petr H. Batěk vrací také k rockovější hudbě. Spolu s muzikantem Davidem Vostrým přichystal nový projekt s názvem Tudor Enemy, kterým herec navazuje na svoji první hudební etapu a to s kapelou Tudor. Skladba Budu klesat ke dnu se k posluchačům dostane v podobě videoklipu již ve středu 1. července.

Foto: Archiv Petra Baťka

“ Black metalovou skupinu Tudor jsem založil ještě na střední škole,“ informoval Petr Batěk. „Byl jsem tehdy autorem většiny skladeb a po několika demosnímcích jsme natočili monotématické dílo Bloody Mary, které vyšlo nejprve u nás na audiokazetách a později i na CD u labelu v Thajsku. V Californii pak vyšlo vinylové dvojalbum složené ze starých demosnímků Zombie a Skeletor,“ uvedl.

O text a hudbu se opět postaral Petr, aranž a hudební režie byla na Davidovi. Song je reakcí na současné dění ve světě „Nový projekt ze starého Tudora jen vychází, přeci jenom trochu stárneme, tedy vlastně zrajeme. Tentokrát jej stavíme tedy s Davidem Vostrým, se kterým se mi pracuje moc dobře. Už ve středu 1. července od časného rána poskytneme tento první song veřejnosti prostřednictvím YouTube. Na novém albu Tudor Enemy zatím pracujeme. Pro spoustu mých fanoušků bude novinka asi překvapivá, ale žádný strach, co nevidět vyjde také má čtvrtá básnická sbírka.” doplnil zpěvák.

Foto: Archiv Petra Baťka