Milovníci dobrého jídla se sejdou v Kladrubech u Stříbra

Sladké, slané, pečené, vařené , uzené nebo pivo, speciální limonády i špičková káva, to a mnohem více nabídne akce s názvem Zažít Kladruby s chutí. Organizátoři naplánovali začátek na sobotu 27. června od 10 do 18 hodin v Kladrubech u Stříbra.

Foto: Archiv Organizátorů

Návštěvníci se mohou těšit na několik druhů šťavnatých burgerů, kubánských sendvičů, mexického guacamole, francouzské bujabézy, ústřic, trhaných masíček z obřího smoukeru,  sladké i slané palačinky, domácí uzeniny, francouzské lahůdky,  zmrzlinu v čerstvě pečené křupavé wafli, španělské churos, spoustu limonád, pivo z malých pivovarů, vino z moravských sklepů, ale i ze zahraničí,  prosecco a na závěr, či na úvod  i špičkovou kávu k francouzským makronkám. „Součástí  úspěšného doprovodného programu byl již v loňském roce varhanní koncert, a tak i letos se na něj mohou návštěvníci těšit, začátek bude v 11 hodin,“ uvedla jedna z organizátorek Eva Koreisová. Posluchači uslyší skladby Barokních mistrů a vlastní improvizaci provede titulární varhaník z kostela sv. Mikuláše na Malé Straně pan Přemysl Kšica.

Foto: Archiv organizátorů

„Program bude dále pokračovat koncertem kapely Blue Caravan  a divadelním představením pro nejmenší s názvem Duhový princ. Koncert i divadlo se bude konat v rajském dvoře kláštera, pod širým nebem. Pořadatelé zvou k návštěvě všechny zájemce o příjemné setkání na krásném místě doplněné o špičkovou gastronomii spojenou s kulturním zážitkem,“ upřesnila organizátorka.

Vstupné na festival je Kč 150 za osobu, Kč 100 pro děti od 6 do 15 let , seniory a ZTP, opravňuje ke vstupu na koncert v bazilice , divadlo i další hudební program. Parkování zajištěno zdarma. Na festival je možnost přijet též vlakem a přijít pěšky z nedalekého Stříbra.