Prodával pervitin. Už sedí ve vazbě

Až na pět let by mohl jít do vězení šestatřicetiletý muž, který prodával několik měsíců pervitin. Policisté ho zadrželi a soudce poslal do vazby.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Františkových Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s psychotropními látkami a s jedy.

 „Obviněný muž měl od minulého roku do poloviny června roku letošního prodávat drogu pervitin,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Tu měl prodávat několika lidem zejména ve Františkových Lázních. V místě svého bydliště či v jeho okolí měl drogu prodávat například osmačtyřicetiletému muži z Chebu. Ten měl od obviněného muže pervitin kupovat pravidelně každý den od listopadu do prosince minulého roku,“ informoval.

Ve čtvrtek 18. června letošního roku policisté šestatřicetiletého muže zadrželi. Při zadržení u něj bylo zajištěno téměř čtyřicet přepravek s bílou krystalickou látkou.

 „Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ doplnil mluvčí.