Návštěvníci nahlédnou do tajemství sbírkového fondu

Výstava „Muzeum se představuje aneb muzeum nejsou jen pavučiny…“ dovolí návštěvníkům Muzea Cheb nahlédnout do části bohatého muzejního sbírkového fondu, z něhož většina je uložena za vhodných klimatických podmínek v depozitářích. Prezentována je jen příležitostně v rámci odborných výstupů muzea. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 18. června od 17 hodin a výstavu bude možné ve výstavním sále Muzea Cheb navštívit až do 27. září.

V rámci výstavy se představí polovina z 26 muzejních podsbírek s informacemi, stručnou historií a několika zajímavými exponáty z každé z nich dle výběru svého kurátora, tedy souhrnně jednotlivých správců prezentovaných podsbírek. Cílem této výstavy je ukázat různorodost muzejní sbírky se zajímavými ukázkami a informovat o tom, jak se o sbírkové předměty pečuje i jakým způsobem je muzeum získává. 

Zároveň bude v rámci této vernisáže zpřístupněna další místnost Valdštejnského okruhu, v níž je nově umístěna vycpanina Valdštejnova koně spolu s dalšími exponáty k tématu Albrechta z Valdštejna a třicetileté války.