Poprali se na dětském hřišti. Jeden skončil na neschopence

Jedno ze sokolovských  dětských hřišť se změnilo v zápasnický ring. Dva muži si tam vyřizovali účty. Po rvačce jeden z nich skončil v pracovní neschopnosti. Oběma teď  hrozí v případě odsouzení vězení. Událost se sice stala již v loňském roce, ale policisté případ zveřejnili v těchto dnech.

„V září minulého roku mělo na dětském hřišti v Sokolově dojít k potyčce mezi dvěma muži,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V odpoledních hodinách se měli muži ve věku 30 a 39 let nejdříve začít hádat a po chvíli měl mladší muž do staršího strčit. Poté měli dojít k vzájemnému fyzickému napadení, při kterém mladší muž staršího několikrát udeřil pěstí do oblasti hlavy. Po tomto musel být starší muž ošetřen v sokolovské nemocnici. Následně byl více jak měsíc v pracovní neschopnosti,“ upřesnil.

 Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání obou mužů, které obvinili ze spáchání přečinu výtržnictví. Mladšího muže navíc obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.

 V případě prokázání viny hrozí mladšímu muži trest odnětí svobody až na tři roky. Staršímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na roky dva.