Zloděj alkoholu byl dopaden. Způsobil škodu za bezmála 50 tisíc korun

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního jednačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže. V jedné ze sokolovských ubytoven si přisvojil desítky lahví alkoholu.  Před několika dny se opět vydal na výpravu, tentokrát si to zamířil ke střední škole, odkud si opět odnesl alkohol.  V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil v posledních třech letech opakovaně.

„V nočních hodinách prvního dne v tomto roce měl obviněný vstoupit do společných prostor ubytovny v Sokolově,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté měl poškodit vstupní dveře do restauračního zařízení a to několik minut prohledávat. Nakonec měl odcizit několik desítek lahví a plechovek alkoholu. To vše si měl vynosit do pokoje na ubytovně, kde byl zrovna ubytován. Tímto svým jednáním měl majiteli restaurace způsobit škodu téměř 50 tisíc korun.

V pondělí 8. června letošního roku si měl ve večerních hodinách vydat k jedné ze středních škol v Sokolově. „Tam měl vstoupit na volně přístupnou terasu s posezením a z lednice odcizit několik lahví alkoholu. Když se svým lupem odcházel, tak ho zadržel muž, který byl na návštěvě u muže, kterému lahve alkoholu odcizil,“ upřesnil mluvčí. Po příjezdu policejní hlídky byl muž zadržen.