Karlovarští celníci zajistili na tržnicích další padělky

​Karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Při kontrolách po znovuotevření tržnic zajistili Na Svatém Kříži i v Potůčkách zboží za téměř milion korun.

„Na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku prodávali obchodníci před stánkem zboží, jež vykazovalo znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. Celníci zajistili více než 50 kusů galanterního zboží (kabelky, batohy, peněženky), jejichž hodnota, vyjádřená v cenách originálních výrobků, by činila bezmála 650 tisíc korun.

„Při další kontrole, tentokrát na tržnici Asia Dragon Bazar na Svatém Kříži, zajistili karlovarští celníci před otevřeným stánkem zboží za více než 350 tisíc korun. V obou případech se jednalo o zboží, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Michael Kors, Prada, MCM, GUCCI, Chanel a další,“ informovala Lenka Havelková.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.

Foto: Celní úřad Karlovarský kraj