Chebské dvorky, zákoutí i zahrady ožijí uměním 

Již zítra začíná známý festival Chebské dvorky. Akce se uskuteční ve dnech 11. až 13. června na dvorcích, dvorečcích, volných prostranstvích, zahradách i zákoutích historického jádra města. Cheb se stane opět centrem setkání umělců a příznivců umění z Čech i ze zahraničí. Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, kresby, koláže, prostorové instalace a objekty. Své práce představí studenti uměleckých škol a oborů, tvůrčí skupiny z řad profesionálů i nadaných amatérů, samostatně tvořící autoři a nezávislí designeři.

18.ročník Chebských  dvorků se koná od 11. do 13.června, denně od 10.00 do 18.30. „V rámci akce představujeme v Art Centru Galerie 4 tři výstavy, které budou uvedeny společně s ostatními ve čtvrtek 11.června v 16.30 v Klášterní zahradě. Jeden ze souborů výstavy Davida Těšínského vybral Vladimir 518, který výstavu také zahájí,“ uvedl ředitel Galerie 4 Zbyněk Illek.

Určeno všem věkovým kategoriím. Vstup zdarma. Bezbariérový přístup možný na všechna místa konání. Pohyb a pobyt v místech akce bude v souladu s aktuálními nařízeními MZČR.

Podrobné informace v  programu s mapkou, ke stažení/tisku na www.chebske-dvorky.cz nebo www.galerie4.cz a v Art Centru Galerie 4.

Foto: Výběr z několika ročníků akce