#hudBADoulic! Františkovy Lázně budou znít celé léto hudbou

Letošní léto se ponese ve Františkových Lázní ve znamení hudby. Na své si přijdou jak milovníci popu, jazzu i dechovky. Koncerty , které se uskuteční v rámci Františkolázeňského hudebního léta a akce #hudbadoulic  se budou konat v hudebním pavilonu u Františkova pramene, ale také v altánu u Sadové kavárny. Ani letos nepřijdou posluchači o koncerty v podání Lázeňského orchestru Františkovy Lázně.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6288578

První z plánovaných koncertů si užili nejen místní o uplynulém víkendu. Zahrát a zazpívat přijelo uskupení Jazz Big Gang, které je složeno z mladých a zapálených jazzmanů z Chebu.

Celé léto se mohou diváci těšit na koncerty v rámci letošní projektu #hudbadoulic, který má nejen v letošním roce oslovit mladší klientelu města. “ Samozřejmě nevynecháme ani  klasické promenádní koncerty, každou neděli si mohou lidé užít koncert Lázeňského orchestru Františkovy Lázně v čase od 15.30 hodin v hudebním altánu u Sadové kavárny,“ informoval ředitel divadla Boženy Němcové ve Františkových Lázních Arnošt Němec. Změnou jsou pak středeční, páteční či sobotní koncerty, které se konají v hudebním pavilonu u Františkova pramene a to vždy od 19 hodin. Občany Františkových Lázní  a lázeňské hosty čeká zajímavý program, který Město Františkovy Lázně naplánovalo a společně s MKS také bude realizovat.  Program bude průběžně doplňován o takzvané sponzorské koncerty, kdy si každý z hotelů může v altánu u Františkova pramene připravit svůj večer.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6288578

„Jsem rád, že se podnikatelé k plánu města hojně přidali a zapojí se do kulturního programu #hudbadoulic. Budou se moct v centru města prezentovat a zároveň zpestří kulturní nabídku. Myslím, že je to velmi dobrý příklad spolupráce města a podnikatelů.“ prozradil starosta města Jan Kuchař

Kromě nedělí kdy zazní především díla operetních a muzikálových klasiků jako například Strausse, Léhára i Kalmána, budou středy, pátky a soboty věnovány třeba jazzu, swingu, dechovce, popu i bluegrassu. „Cílem projektu #hudbadoulic je nejen si poslechnout dobrou muziku ale také si na „ulici“ zatančit,“ upřesnil Arnošt Němec.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6288578

Program na červen

sobota 13. června 19 hodin hudební pavilon u Františkova pramene – Hudební legendy – Honza Jareš

neděle 14 června 15.30 hodin – hudební pavilon u Sadové kavárny – Lázeňský orchestr Františkovy Lázně

středa 17. června 19 hodin u Františkova pramene – Starovarka

sobota 20. června hudební pavilon u Františkova pramene- Dixieland Planá

pátek 26. června 19 hodin hudební pavilon u Františkova pramene – Parohanka

neděle 28. června 15.30 hodin hudební pavilon u Sadové kavárny – Lázeňský orchestr Františkovy Lázně

V případě velmi nepříznivého počasí může být program zrušen