Cheb bude mít nové kamery

Plně digitální kamerový systém bude ještě letos budovat město Cheb. Městskou kasu vyjde na zhruba osm milionů korun. Současné kamery jsou zastaralé a stále ještě pracují s analogovým signálem. Nové kamery ukládají záznam v digitální podobě. Kamerových bodů také bude mnohem více. Ze současných 18 jejich počet vzroste na 34.

Ilustrační foto: D. Vitali

„V první vlně se tyto kamery objeví zejména na vjezdech do města. Ale samozřejmě se je budeme snažit rozmístit co nejlépe a budeme se řídit doporučením policistů. Kamery se objeví i v místech, kde častěji dochází k páchání trestné činnosti a podobně,“ sdělil chebský místostarosta Jiří Černý.

Nové kamery kromě toho, že budou zcela digitální, budou umět i vyhodnotit situaci, která se v centru města děje. „Jsou to kamery inteligentní, které snižují nároky na obsluhu. I když jich bude skoro jednou tolik než dnes, pořád je bude hlídat jeden člověk. Ten ale bude mít usnadněnou práci, protože kamery umí vyhodnotit, jestli se někdo na záznamu pere, nebo jestli se například někdo snaží násilím dostat do některého z domů a podobně,“ vysvětlil starosta města Antonín Jalovec.

K tomu všemu bude mít město k dispozici i mobilní kamerový bod, který může v případě potřeby kamkoliv rozmístit.

VID