Policejní pes Hazard vypátral vězně ukrytého v křoví

Do pátrání po vězni, který opustil pracoviště, se vydal policista se služebním psem Hazardem. Vězeň si užil necelou hodinu na svobodě, pes ho neomylně vyčuchal.

Foto: Policie ČR

Ve čtvrtek 4. června letošního roku bylo v 17.28 hodin na tísňovou linku 158 oznámeno, že z nestřeženého pracoviště společnosti sídlící v karlovarských Otovicích se vzdálil třicetiletý vězeň. Ten si v ostrovské věznici odpykává trest za majetkovou trestnou činnost.

„Se zneužitím volného pohybu vězně byli okamžitě seznámeni policisté a kriminalisté, kteří po něm začali bezodkladně pátrat po celém regionu,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Do sídla společnosti, ze kterého se měl vězeň vzdálit, se kromě policistů dostavil také psovod se služebním psem Hazardem. Toho psovod uvedl na trasu, která byla označena jako odchodová trasa vězně. Na té služební pes zachytil pachovou stopu, která policisty přes zpevněnou cestu, louku a kolejiště zavedla až k hustému keřovitému porostu, kde se vězeň ukrýval. Služební pes následně vyhledal také batoh s osobními věcmi vězně. Policisté tak muže zadrželi necelou hodinu poté, co byla věc oznámena na tísňovou linku,“ doplnil.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se měl odsouzený dopustit.

Za uvedené jednání mu tak může v případě prokázání viny hrozit trest odnětí svobody až na pět let.