Hádka o roušku vyvrcholila napadením

Pár upozornila na to, že nemají v obchodě obličejovou roušku.  Napřed od obou schytala nadávky a pak od ženy přišlo napadení. Muži hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi. Žena by si ve vězení mohla posedět až o rok déle, neboť se takového jednání dopustila opětovně.

„V polovině dubna ve večerních hodinách měla šestačtyřicetiletá žena navštívit obchodní dům v Karlových Varech,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „U pokladní zóny měla potkat pětačtyřicetiletého muže s jednačtyřicetiletou ženou, kteří dle jejích slov neměli zakrytá ústa a nos obličejovou rouškou. Ženu proto na to upozornila a místo toho, aby si dvojice roušku nandala, měli začít ženu slovně napadat. Hádku ukončil pracovník ostrahy, který pár vyvedl ven. Jejich spor však pokračoval na parkovišti, kde měl vyvrcholit až ve fyzické napadení. Oslovená žena měla poškozenou chytit za vlasy a strhnout na zem, kde jí měla opakovaně udeřit pěstí do hlavy. Muž měl fyzicky napadnout jejího osmnáctiletého syna, který se snažil svou matku bránit. Po chvíli s napadáním přestali a z místa ve svém vozidle odjeli pryč,“ upřesnila.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili jednačtyřicetileté ženě a o čtyři roky staršímu muži podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.