Nezvládl řízení a naboural.  Nadýchal téměř dvě promile

S bezmála dvěma promile sedl za volant. Nezvládl řízení a v Karlových Varech naboural. Dopravní policisté z Karlových Varů sdělili sedmadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

„O tom, že alkohol za volant nepatří, se přesvědčil v polovině května tohoto roku sedmadvacetiletý muž ze Sokolovska,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Mladý řidič se rozhodl řídit osobní auto i přes skutečnost, že jeho řidičské schopnosti byly sníženy konzumací alkoholických nápojů. Ve večerních hodinách měl jet po ulici Klínovecká v Ostrově ve směru jízdy od ulice Krušnohorská k ulici Lidická a při projíždění mírné levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a profilu komunikace a vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci. Zde následně narazil do dvou sloupů veřejného osvětlení. Po příjezdu policejní hlídky se řidič dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,88 promile alkoholu,“ upřesnila mluvčí.

Z místa dopravní nehody byl řidič spolu s devětadvacetiletým spolujezdcem  převezeni na vyšetření do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Způsobená celková škoda je předběžně odhadnutá na částku kolem 100 tisíc korun.