Jedna z největších pěstíren byla odhalena. Policisté zajistili téměř 2 500 rostlin konopí

Policisté sklidili na úrodu dvaačtyřicetiletému cizinci, který z toho radost neměl. Za pěstování přibližně 2 500 rostlin konopí by si mohl posedět ve vězení až deset let.

Úspěšně pokračuje boj s drogovou kriminalitou. Několikaměsíční výtečná práce sokolovských kriminalistů vedla k odhalení jedné z největších indoorových pěstíren konopí v Karlovarském kraji v posledních měsících.

„V úterý 26. května letošního roku policisté v dopoledních hodinách provedli na základě příkazu soudce Okresního soudu v Sokolově prohlídku objektu poblíž Horního Slavkova,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Během té v něm nalezli několik speciálně odborně upravených místností, kde s pomocí chemických přísad, umělého osvětlení a zabudované ventilace docházelo k pěstování konopí. Přímo v objektu byl policisty zadržen dvaačtyřicetiletý cizinec, který měl konopí pěstovat od roku 2018 až do svého zadržení. V rámci prohlídky objektu bylo zajištěno téměř 2 500 rostlin konopí různého vzrůstu až do výšky jednoho metru. Kromě toho bylo zajištěno kompletní vybavení zmíněné indoorové pěstírny, dále několik kilogramů sušiny rostliny konopí a také finanční prostředky ve výši několik set tisíc korun,“ sdělil.

V případě prodeje zajištěného množství drogy by si na černém trhu mohl přijít na částku v řádu několika milionů korun.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ doplnil mluvčí.