Ze zahradní chatky ukradli co šlo. Jejich pozornosti neunikla ani autochladnička

Škodu kolem osmi tisíc způsobili dva muži majitelce jedné z ašských zahradních chatek. Z jejího objektu ukradli téměř co šlo.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku třiadvacet a dvaačtyřicet let, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

„Obvinění měli po předchozí domluvě koncem března tohoto roku společně přijet ve svém vozidle k jedné zahradní chatce v Aši,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Poté měl mladší z obviněných do chatky násilně vniknout a po prohledání vnitřních prostor odcizit téměř vše, co našel. Jeho pozornost upoutala například motorová pila s příslušenstvím, různé nářadí a auto lednička. Tyto věci poté vynosil ven, kde si je měl převzít starší obviněný a naložit je do vozidla. Svým jednáním způsobili poškozené ženě celkovou škodu ve výši kolem osm tisíc korun,“ doplnila.

V případě prokázání viny hrozí obviněným mužům trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustili mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.