Platit nalezenou kartou se nevyplácí

Našel platební kartu a začal nakupovat. O pár dnů později se mu zalíbila elektrická koloběžka, tak si ji vzal. Řeč je o třiadvacetiletém muži, kterého policisté během několika hodin zadrželi. Kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Třiadvacetiletý muž ze Sokolova měl na začátku dubna letošního roku najít před jedním z místních obchodních domů dokladové pouzdro, ve kterém byla kromě osobních dokladů také platební karta,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Místo toho, aby muž nalezené věci odevzdal na příslušné místo, tak se ještě tentýž den vydal do několika prodejen potravin v Sokolově. Měl udělat pět drobných nákupů a ty zaplatit právě nalezenou platební kartou,“ sdělil.

 O tři týdny později se měl opět vydat k obchodnímu domu v Sokolově. „U automatů na pochutiny si měl všimnout volně odložené teprve dva týdny staré elektrické koloběžky, kterou měl bez váhání odcizit,“ doplnil mluvčí.

Tímto svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř sedm tisíc korun.

Obviněný byl poté na základě příkazu soudce Okresního soudu v Sokolově i za svou předchozí trestnou činnosti eskortován přímo do věznice v Ostrově.