Běžci, chystejte se! Valdštejnova desítka letos bude

Dobrá zpráva pro milovníky běhu. Valdštejnova desítka se letos poběží. Nejen historická část Chebu opět ožije v sobotu 29. srpna  sportem.

Foto: Ilustrační

Hodně otazníků ještě nedávno viselo nad letošním ročníkem oblíbeného závodu Valdštejnova desítka. Nakonec to však vypadá, že s největší pravděpodobností se závod uskuteční v plném rozsahu. Organizátoři z Rozběhnito.cz už chystají vše potřebné pro organizaci závodu a těší se na běžce z celé České republiky.

Valdštejnova desítka, to je závod i turistický zážitek v historickém centru města s téměř tisíciletou historií. Pro běžce budou připravené tratě na 10 km, 5 km a štafeta 2 x 5 km. Na své si přijdou i rodiny s dětmi. Pro ně bude připraven Dětský Chevak běh.

Pestrá trasa je velikým lákadlem

Trasa hlavního závodu zahrnuje dva pětikilometrové okruhy, které běžcům nabídnou velice rozmanitou trať. Z malebného historického centra se běžci během chvíle ocitnou v nádherném chebském sportovně-relaxačním areálu Krajinka. Své běžecké kroky povedou po hrázi přehrady Skalka i po ve světě raritním zlatém tartanovém oválu na atletickém stadionu. Ti, co se nebudou chtít soustředit na svůj sportovní výkon, si mohou užít krásné scenérie města Chebu.

Pamětní medaile i komfortní servis pro každého

Organizátoři závodu si opět připravili pamětní medaili pro každého, kdo zvládne svou trať a úspěšně proběhne cílem. Kromě medaile budou mít běžci veškerý komfort. K dispozici budou pánské i dámské šatny, toalety, pitná voda v průběhu celého závodu, bohaté občerstvení v cíli, doprovodný program, rychlé odbavení u prezentací, informační koutek, fotografie v elektronické podobě pro každého, sms s výsledkem a mnoho dalšího.

Registrovat se lze online i na místě

Zájemci o startovné se mohou pohodlně a hlavně výhodně registrovat na svém počítači i mobilu. Na oficiálním webu závodu www.valdstejnova10.cz naleznou registrační formulář. Kdo online výhodnou registraci nestihne, může se pokusit registrovat i na místě. Zbylá čísla budou k dispozici od 13:30.

Časový plán akce

13:30 otevření registrace a prezentace

14:30 start dětského závodu mini

15:00 start dětského závodu maxi

16:30 start hlavního závodu (5 km, 10 km, 2 x 5 km)

Veškeré informace o akci naleznete na www.valdstejnova10.cz