Kriminalisté řeší případ dvojnásobného pokusu vraždy.  Úmyslně srazil autem ženu a muže

Pětadvacetiletý muž pravděpodobně neunesl rozchod  a svoji bývalou přítelkyni měl neustále pronásledovat. Ženě nejdřív vyhrožoval zabitím a poté ji srazil autem. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje řeší případ dvojnásobného pokusu vraždy v Sokolově, kterého se měl dopustit pětadvacetiletý muž ze Sokolovska.

„Spáchání zvlášť závažného zločinu mělo předcházet nebezpečné pronásledování,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Muž měl po rozchodu od měsíce dubna letošního roku neustále pronásledovat, nebezpečně vyhrožovat a telefonicky kontaktovat svou bývalou 23letou přítelkyni. Denně, i několik hodin, měl sedět ve svém osobním vozidle v místě jejího bydliště nebo zaměstnání a sledovat ji. Opakovaně jí měl vyhrožovat, že pokud se k němu nevrátí, tak jí ublíží na zdraví,“ sdělila.

Vše vyvrcholilo v pondělí 18. května krátce před půlnocí v Sokolově, kdy měl na ulici vyhrožovat zabitím své bývalé přítelkyni a 30letému muži, který jí doprovázel. „S úmyslem oba usmrtit je měl následně srazit osobním motorovým vozidlem. Po nárazu oba upadli na zem. Poté měl ještě z vozidla vystoupit a bezvládného sraženého muže fyzicky napadnout. Žena a muž utrpěli vážná zranění, se kterými byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ dodala. Policisté pětadvacetiletého muže na místě zadrželi.

Následující den krajští kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a dále z přečinu nebezpečného pronásledování.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o vazbě.