Muž nadýchal 2,35 promile. Žena řídila v zákazu a s drogami v krvi

Řídili pod vlivem alkoholu a drog. Žena navíc usedla za volant i přes uložený zákaz řízení.  V případě odsouzení hrozí muži i ženě vězení.

„V neděli dne 16. května v pozdních večerních hodinách zastavila a následně zkontrolovala hlídka Městské policie Františkovy Lázně pětatřicetiletého cizince, který řídil svůj automobil po ulici Dlouhá,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Na místo také přijela místní policejní hlídka, která řidiče vyzvala k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Při té se ukázalo, že muž řídil pod vlivem, nejvyšší naměřená hodnota byla 2,35 promile alkoholu,“ informovala. Policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně sdělili muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Stejný den řešili neukázněného řidiče také policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně. „Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání osmadvacetileté ženě z Chebska. Podezřelá žena byla ve večerních hodinách ve svém vozidle zastavena a kontrolována policejní hlídkou. Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že usedla za volant i přes vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dále se při silniční kontrole podrobila na výzvu policistů orientačnímu testu na přítomnost návykových látek,“ doplnila mluvčí. Výsledek byl pozitivní na látku metamfetamin.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Podezřelé ženě hrozí v případě prokázání viny až dvouletý pobyt ve vězení.