Za nehodu u Mariánských Lázní hrozí strojvedoucímu vězení

Za nehodu vlaku, která se stala před rokem nedaleko Mariánských Lázní, hrozí strojvedoucímu vězení. Nákladní vlak, který převážel vápno vykolejil. Celková škoda byla odhadnuta téměř na 20,5 milionů korun.

Foto: HZS SŽDC Cheb

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže z Plzeňska, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení z nedbalosti.

 „Obviněný měl na konci července minulého roku jako strojvedoucí nerespektovat drážní dopravní značení,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „S nákladní vlakovou soupravou skládající se ze dvou tažných elektrických lokomotiv a sedmnácti vagónů pro přepravu sypkých hmot jel ve směru jízdy z Chodové Plané na železniční stanici Mariánské Lázně (psali jsme zde). Právě u Mariánských Lázní měl vjet do pravotočivé zatáčky, ve které je nařízena maximální průjezdní rychlost na 30 km/h, rychlostí 90 km/h. Následně mělo za stálého brždění dojít k vykolejení vlakové soupravy a jejímu poškození. Kromě toho mělo dojít k poškození železniční svršku, spodku a trakčního vedení,“ upřesnil.

V případě prokázání viny hrozí čtyřiapadesátiletému muži trest odnětí svobody až na osm let.

Foto: HZS SŽDC Cheb

Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek – HZS SŽDC Cheb, HZS SŽDC Plzeň, HZS Mariánské Lázně, HZS Cheb.