Kradl v Chebu i v Karlových Varech.  Způsobil škodu téměř 36 tisíc korun

Pro různé věci si chodil do chebských i karlovarských obchodů devětatřicetiletý muž. Problém byl v tom, že za ně neplatil. V jednom případě mu pomáhala také dvaatřicetiletá žena. Svým jednáním měl muž společně se ženou, která s ním měla krást v jednom případě, způsobit škodu téměř 36 tisíc korun.V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustili opakovaně.

Devětatřicetiletý muž z Chebu se měl od začátku listopadu minulého roku do poloviny února letošního roku dopustit v celkem šestnácti případech krádeže, a to jak na Chebsku tak i Karlovarsku.

 „Například první prosincový den měl přijít v Chebu do prodejny smíšeného zboží a odcizit parfém a karton cigaret,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Zboží si měl uschovat pod bundu a bez zaplacení prodejnu opustit. O pár dní později si měl vzít na pomoc dvaatřicetiletou ženu. Společně měli přijít do jiné prodejny v Chebu, oba si pod své oblečení měli uschovat karton cigaret a následně bez zaplacení odejít,“ sdělil.

 Těsně před vánočními svátky se měl muž vydat do obchodního domu v Chebu. „Pod oblečení si měl tentokrát uschovat láhev alkoholu, ovšem při odchodu si ho měla všimnout jedna z prodavaček. Ta se ho měla snažit zastavit, později se k ní přidal pracovník ostrahy i jeden z procházejících zákazníků. Muž je začal fyzicky napadat a nakonec se mu po použití pepřového spreje podařilo utéct,“ informoval mluvčí.

 Na Karlovarsku se měl zaměřit hlavně na drogerie. Poslední krádeže se měl dopustit v polovině února, kdy z jedné prodejny měl odcizit holicí strojek.

  Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže a dvaatřicetileté ženy, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Muž byl navíc obviněn ještě ze spáchání přečinu výtržnictví a také přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož bez závažného důvodu nenastoupil od začátku února letošního roku do výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl uložen rozsudkem Okresního soudu v Chebu.