Zlodějům se zalíbilo v mariánskolázeňském skladu. Policisté je chytili při činu

Muž se ženou se vydali krást do jednoho z mariánskolázeňských skladů. Když si přichystali lup, překvapili je policisté. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky. Muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetileté ženy a čtyřicetiletého muže z Chebska, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Muže navíc obvinili i ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

„Obviněný muž měl v listopadu minulého roku vniknout do skladu společnosti, která sídlí v areálu bývalých kasáren na Chebsku. Z něj měl nakonec odcizit osm desítek mosazných upevňovacích tyčí a tím způsobit škodu téměř 44 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

I v tomto případě se potvrdilo, že pachatel se vrací na místo činu. „Do skladu měl muž vniknout znovu v polovině prosince, ovšem ten tentokrát si vzal na pomoc čtyřiatřicetiletou ženu. Sklad měli prohledat a nakonec se měli snažit získat z uskladněných elektrospotřebičů součásti obsahující vzácné kovy. U několika strojů a spotřebičů tak měli uštípat přívodní kabel. Poničit měli několik desítek elektrospotřebičů a tímto svým jednáním měli společnosti způsobit škodu téměř 70 tisíc korun. Připravené uštípané kabely ovšem zpeněžit nedokázali, protože je z areálu vůbec neodnesli. Na místo totiž dorazila policejní hlídka z obvodního oddělení Mariánské Lázně. Policisté následně celý objekt prohledali. Mezi lavicemi nejdříve nalezli schovanou ženu a v jiné části objektu také schovaného muže,“ doplnil mluvčí. Oba okamžitě zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.