Známé sebral auto, pak natankoval a ujel bez placení. Řídil pod vlivem drog a v zákazu řízení

Nejdříve sebral známé auto, pak natankoval a ujel bez placení. Řídil pod vlivem drog a v zákazu řízení. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádež a přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Teď už sedí ve vazbě. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Ve středu 8. dubna řídil muž ve večerních hodinách osobní vozidlo mezi obcí Stará Voda a Dolní Žandov ve směru jízdy na Cheb. „Zde byl kontrolován policejní hlídkou v rámci vyhlášeného pátrání po daném osobním vozidle, kterého se měl řidič zmocnit bez svolení majitelky, jenž u něj byla na návštěvě,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Hlídka dále  zjistila, že muž řídí vozidlo přes platný zákaz řízení motorových vozidel. S řidičem policisté provedli orientační zkoušku na přítomnost návykových látek, která vyšla pozitivně na přítomnost látek Amfetamin/Metamfetamin,“ sdělila. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, které přítomnost látek v těle potvrdilo.

Aby toho nebylo málo, měl řidič v ten samý den, krátce před provedenou policejní kontrolou, přijet ve stejném vozidle na benzinovou čerpací stanici v Bečově nad Teplou, kde natankoval necelých 223 litrů nafty. Místo aby však za pohonné hmoty zaplatil, měl nasednout do vozidla a z místa odjet.

„Tento způsob tankování bez placení se mu zřejmě zalíbil, neboť bylo zjištěno, že od 21. března 2020 se dopustil v dalších minimálně pěti případech obdobného jednání po celém Karlovarském kraji s různými osobními vozidly,“ informovala mluvčí. Celkem takto měl natankovat více jak 950 litrů motorové nafty.

„Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce obviněného muže poslal v sobotu dne 11. dubna 2020 do vazební věznice,“ doplnila Zuzana Týřová.