Opilý řidič utekl od nehody. Policistům nadýchal bezmála dvě promile

Způsobil nehodu a utekl. Policistům nadýchal bezmála dvě promile. Způsobená celková škoda je předběžně odhadnutá na částku kolem 300 tisíc korun. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v současné době předmětem dalšího šetření.

Další z řady dopravních nehod, na které bude mít s největší pravděpodobností podíl také alkohol, se stala v úterý dne 7. března krátce před devátou hodinou ranní u Sokolova.

„V tu dobu ve směru od obce Lomnice na Sokolov jel sedmadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla Škoda,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Před uvedenou křižovatkou se zřejmě plně nevěnoval řízení svého vozidla a narazil do před ním jedoucím a odbočujícím nákladním autem. Obě dvě vozidla po nárazu skončila mimo pozemní komunikaci, kde narazila do svodidel a nákladní vozidlo se po střetu ještě převrátilo na střechu.  Řidič osobního automobilu ihned po srážce z místa dopravní nehody utekl, aniž by splnil povinnosti účastníka dopravní nehody. Z tohoto důvodu policisté na místě použili služebního psa, kterému se po chvíli podařilo řidiče nedaleko místa nehody vypátrat. S oběma řidiči policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, přičemž u sedmadvacetiletého řidiče dopadla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotu 1,99 promile alkoholu. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu.  Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob,“ doplnila mluvčí.

Prevence:

Při jakékoliv dopravní nehodě jste povinni splnit svou zákonnou povinnost účastníka dopravní nehody. Jako účastník dopravní nehody jste povinni neprodleně zastavit vozidlo, zajistit bezpečnost provozu v místě nehody, zabránit vzniku dalších škod a dle potřeby poskytnout první pomoc a přivolat záchrannou službu. Za těchto stanovených podmínek jste dále povinni ohlásit nehodu Policii České republiky, vyznačit situaci a stopy a případně se zdržet přemisťování vozidel a setrvat na místě do příjezdu policisty:

  • dojde-li k usmrcení nebo jakémukoliv zranění osoby,
  • dojde-li k hmotné škodě převyšující zřejmě 100 tisíc korun na některém ze zúčastněných vozidel,
  • nedohodnete-li se s dalšími účastníky dopravní nehody na míře účasti na způsobení škody,
  • byla-li jakákoliv hmotná škoda způsobena na majetku třetí osoby (např. vybavení komunikace, firemní, půjčené auto atd.).
  • Foto: Policie ČR