Kradl a ještě napadl ostrahu. Hrozí mu několikaleté vezení

Dvaatřicetiletý cizinec kradl v jednom z chebských obchodů. Aby toho nebylo málo, ještě fyzicky napadl ostrahu. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

„Vyhlášený stav nouze neodradil od páchání trestné činnosti dvaatřicetiletého cizince,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Ten měl koncem března před pátou hodinou večerní navštívit obchodní dům v Chebu. Jeho hlad byl asi natolik velký, že se rozhodl z regálů prodejny odcizit různé potraviny. Prodejnu chtěl poté opustit bez zaplacení, což se mu však nepodařilo. Následně byl se svým lupem zadržen duchapřítomným pracovníkem ostrahy, kterého měl udeřit pěstí do obličeje. Po příjezdu policejní hlídky byl muž zadržen a eskortován na místní obvodní oddělení k provedení dalších procesních úkonů,“ doplnila.

 Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání a obvinili muže ze spáchání zločinu Krádeže.