Chodil po františkolázeňském hotelu a kradl kam přišel. Hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi

Drzý zloděj se vetřel do jednoho z františkolázeňských hotelů, kde kradl všude, kam přišel. Zlodějskou návštěvu zopakoval dvakrát. Policistům však neutekl. Kriminalisté již zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

„Dvaapadesátiletý muž měl v pondělí 23. března letošního roku vstoupit v odpoledních hodinách do jednoho z hotelů ve Františkových Lázních,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Nejdříve se měl nepozorovaně dostat do jedné z místností, kde měl z odložené kabelky odcizit finanční hotovost. Následně měl vejít do vedlejší kanceláře a také z té odcizit peníze. Poté měl z hotelu odejít. O pět dní později si měl vše zopakovat. Znovu se měl procházet po hotelu v lázeňském městě. V jedné z místností uviděl odloženou kabelku a z té měl odcizit finanční prostředky,“ sdělil. Během těchto dvou svých návštěv měl způsobit škodu téměř osm tisíc korun.

 „Při druhé krádeži si muže všimli zaměstnanci hotelu, kteří vše okamžitě oznámili na tísňovou linku policie. Policejní hlídka po svém příjezdu propátrala blízké okolí hotelu a dvaapadesátiletého muže zadržela. Ten byl poté převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ zpřesnil mluvčí.